marți, 27 decembrie 2011

Gustari de Revelion

Salata de creveti

Ingrediente:


2 cesti creveţi, fierti, decojiti, şi  taiati cubulete mici
1 / 2 cana de telina tocata fin(prin razatoarea fina)
1 lingura ceapa verde tocata
1 / 2 lingura de suc ​​proaspat de lamaie
1 / 2 cana maioneza
1 varf linguriţă de sare
1 varf lingurita de piper
1 legatura patrunjel
1 paine cibata (paine cu masline) sau feliata simpla



      Combină creveţii, telina, ceapa verde si patrunjelul intr-un bol mediu. Într-un castron mic, se amestecă împreună suc de lamaie, maioneza, sare şi piper. Se toarnă peste crevete şi se amestecă uşor pana se omogenizeaza. Painea se taie felii sau daca este feliata, cu un pahar de teqila. Faci gauri in feliile de paine ca sa formezi tartine mai mici, le bagi la cuptor pana se rumenesc si cand sunt gata le freci cu usturoi si ungi cu unt.
Se pune salata peste tartine si gata.

Pofta buna!!!



                                                     Rulou de prosciutto cu curmale





1.Preincalzete cuptorul şi pune pe o foaie de copt feliile de proscihutto. Pe o suprafata de lucru, ori pe fiecare felie de prosciutto pune curmale si ruleaza. Folosind o scobitoare, scormoneste o gaură în curmale împachetate şi infinge o crenguta de rozmarin.Infăşuara in foaia de copt si ungele usor cu ulei.Se tin aproximativ 20 de minute in cuptor, până când feliile de prosciutto sunt uşor rumenite. Servitele calde sau la temperatura camerei.



                                    Zucchini cu ardei rosu somon afumat si icre de somon



Ingrediente:



1.cartof mare copt
1.ceapa mica
1. ou
1/2 cana faina
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
2 linguri ulei
1 / 2 ceasca smantana
1 / 2 cana ardei rosu jeleu
150 gr.somon file afumat, tocat
60 gr. icrede somon 
3 praz, feliat subtire
1.arde gras taiat cubulete subtiri
1. dovlecel.

Se taie dovlecelul pe jumatate,se curata de seminţe si il dai prin răzătoare mare.Tot pe răzătoarea mare se da cartoful si ceapa. Se transferă dovlecelul, cartoful si ceapa într-o strecurătoare şi se stoarce, lasale să stea timp de 2 minute, apoi stoarce din nou. Se transferă amestecul de legume într-un castron mare. Adauga cimbru, ou, suc de lămâie, sare şi piper şi se amestecă pana se omogenizeaza.
    2.Intr-o tigaie, se încălzesc 2 linguri de ulei vegetal. Pune cu  lingurita amestecul în tigaie şi il netezesti cu dosul unei linguri. Gatite la foc moderat, până când marginile devin aurii.Scurgele pe prosoape de hartie. Repeta cu restul de amestec, adaugand mai mult ulei la tigaie după cum este necesar.
    3.Aranjeaza pe un platou şi deasupra fiecarei bucatăti pune smantana si un pic de ardei  rosu,somon afumat şi icre de somon, se presară cu verdeaţă. Serviti cald sau la temperatura camerei.
     Zucchini prăjit poate fi păstrat la temperatura camerei timp de până la 4 ore. Reincalzi-le pe o foaie de copt închis într-un cuptor pentru aproximativ 5 minute,inainte de a fi servit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu